Valtra N174 Norges mest solgte traktor

Det var Valtra N174 som ble Norges mest solgte modell, med 225 enheter. Et godt stykke bak fulgte John Deere 6130R med 183 enheter.

Vi gratulerer John Deere med å være Norges mest registrerte traktormerke i 2019 med 753 registreringer og 22,7% markedsandel. Valtra kom på en meget respektabel andreplass, med 742 registrerte traktorer og 22,4% markedsandel, som for øvrig er tidenes beste for Valtra.

Det var Valtra N174 som ble Norges mest solgte modell, med 225 enheter. Et godt stykke bak fulgte John Deere 6130R med 183 enheter.

I hele 2019 var det stor spenning om hvilket traktormerke som til slutt endte opp på toppen av registreringsstatistikken. Valtra og John Deere skilte seg tidlig ut i teten, og til slutt ble det nesten dødt løp hvor John Deere endte med 11 registreringer mer enn Valtra ved årets slutt.

Bak tallene skjuler det seg mye positivt. Valtra har forsterket sin posisjon i markedet mens John Deere har gått tilbake med hele 4%. Valtra har styrket seg i over hele landet, og flere steder er de suveren markedsleder. I Akershus Traktor Nord sitt område endte Valtra på hele 30,9%, mot John Deere 19,2%.  I flere HK-klasser så er også Valtra dominerende med topplasseringer. En av de få klassen som Valtra ikke har en av de første plassene, er for traktorer under 70 HK. Her har John Deere 57 registrerte traktorer, mens Valtra har null. Kanskje ikke så rart, all den tid Valtra ikke produserer slike småtraktorer.

Mark Twain skrev i 1907 at «Tall tiltrekker meg, – spesielt når jeg har arrangert de selv». Vi skal holde oss for god til å arrangere tallene til vår fordel, det er det nemlig ikke behov for å gjøre. Valtra har levert tidenes beste resultat her i Norge, aldri har det blitt solgt så mange Valtra’er som i 2019.

Vi takker alle våre kunder for tilliten, og sier som Valtra: «There is no trying, there is just doing»!

Related Articles